Urmărește-ne și pe:

Dacă simțiți un sentiment de dizarmonie și de separare în viața voastră amoroasă, calea către rezolvarea lucrurilor ar putea fi mai ușoară și mai scurtă decât vă imaginați. Ca atâtea lucruri, se începe cu o alegere: ai ales să fii alături de partenerul tău, atunci cum ar fi dacă ai alege să faci pașii pentru a crea o relație fenomenală cu ei, începând de azi?

 

Iată cinci întrebări pe care le puteți pune pentru a vă ajuta să ajungeți în acel loc. Și dacă găsiți valoare în aceste întrebări, poate doriți să le împărtășiți si cu altii

1. Am libertatea de a fi eu?

Aceasta este, de fapt si cea mai mareata intrebare. De fapt, aș spune că fisurile din cele mai multe relații încep când unul sau ambii devin mai preocupați de satisfacerea nevoilor reciproce, cu prețul de a omite ceea ce îți dorești tu. Într-o mulțime de relații, acest lucru începe de fapt în prima zi, pentru că atunci când suntem cei mai dornici să aparem atractivi și sa bifăm toate casutele cu dorinte ale celeilalte persoane, ca sa le facem pe plac, indiferent daca si noua ne face placere sau nu.

 

La inceput, suntem atât de obișnuiți să ne încântăm partenerul, încât ne pierdem simțul sinelui complet, iar în cazuri extreme, toate alegerile noastre sunt făcute în jurul a ceea ce va face cealaltă persoană fericită. Înțeles, acest lucru duce la resentimente și amărăciune, deși de multe ori nu ne dăm seama că este vorba de faptul că am renuntat la părți din noi înșine.

 

Vestea bună este că nu este niciodată prea târziu să te conectezi cu tine însuți și începe atunci când faci alegerea să te onorezi dându-ți libertatea de a fi cine ești cu adevărat.

 

În esență, aceasta înseamnă că începeți să faceti mai multe alegeri pentru dvs. și să nu mai neglijați acele interese și ambiții de care sunteți îngrijorați, care nu sunt în acord cu partenerul. Înveți să spui nu activităților și experiențelor care nu te interesează și îți pui deoparte timpul doar pentru tine – cel puțin 30 de minute pe zi – când faci ceva cu scopul exclusiv de a te bucura.

 

A te pune pe primul loc în acest fel poate fi o problemă dacă ai fost învățat că a avea grijă de tine este un act egoist. Chiar nu este – și dacă relația dvs. este în pericol, ar putea fi chiar lucrul care îl poate salva.

 

Gândiți-vă astfel: personalul companiei aeriene vă spune să puneți mai întâi propria mască de oxigen în caz de urgență – pentru că nu puteți acorda atenție și grijă nimănui dacă nu o faceți mai intâi pentru dvs.


2. Îi pot permite si partenerului meu același fel de libertate?

Acest lucru este esențial. Încurajează-ți cealaltă jumătate să facă orice îl inspiră și îl ridică ca individ, chiar dacă nu ești inclus în asta. Dacă dansul cu salsa nu este pe placul tau, iar partenerului ii place, nu încercați să-l opriți să o facă. Va fi entuziasmat de aceasta oportunitate și va reveni recunoscător și mai viu. În același mod în care nu ar trebui să te schimbi sau sa mutilezi cine ești, nici partenerul tău nu ar trebui. Lucrul frumos despre aducerea acestui sentiment reciproc de libertate în relație este că încetați să vă uitați unul la celălalt doar pentru împlinire și încetați să încercați să vă schimbați unul pe altul. Îți creezi relația împreună dintr-un loc de spațiozitate și ușurință.

3. Mă aștept ca lucrurile să fie perfecte?

Aproape toată lumea are o părere despre cum ar trebui să arate și să fie o relație grozavă – deci care este a ta? Care sunt așteptările tale de un partener perfect și uniunea perfectă? Și, mai important: De unde provin acele idei și idealuri?

 

Mulți oameni construiesc o imagine despre ce relație ar trebui sau nu ar trebui să fie din genul de relații pe care le-au avut părinții lor, sau din ceea ce văd pe social media, sau din căsătoria pe care o are cel mai bun prieten sau despre cât de minunat este cuplul în filmul sau emisiunea lor preferată. Deși știu că nu ești atât de sugestibil să crezi că ceea ce vezi la televizor sau modul în care se prezintă prietenii tăi este întregul adevăr, merită întotdeauna să ne întrebăm de ce am ajuns să căutăm anumite standarde sau cerințe din relațiile noastre. Așa că de multe ori aceste standarde sunt depășite – sau nu au fost de fapt ale noastre în primul rând.

 

În plus, atunci când cumpărăm orice viziune a perfecțiunii sau cum ar trebui să fie lucrurile (rețineți cuvântul „ar trebui” – este un semn pe care nu îl alegeți pentru dvs.), acea viziune ne reține. Nu este atât de mare încât așteptările noastre sunt mari, dar mai mult, că sunt prea înguste și nimic nu poate intra în experiența noastră care nu îndeplinește idealul în care suntem atât de investiți.

 

Un element important în acest sens provine din obișnuința înrădăcinată pe care o avem de a judeca pe toți și pe toate, așa că să ne uităm la asta.

 

4. Cât de des mă judec pe mine și pe partenerul meu?

Fără să vreau să fii prezumtiv, pot ghici că te judeci pe tine, pe partener și pe relația ta zilnic – iar partenerul, cel mai probabil te judecă înapoi.

 

Nu este vina nimănui: suntem în toată viața invitati sa judecam si sa practicam judecatile. Împărțim la nesfârșit oamenii și acțiunile lor în bune și rele, corecte și greșite. În același fel, căutarea perfecțiunii limitează ceea ce poate intra în viața noastră, la fel și judecata.

 

Când vine vorba de o relație, niciun număr de două persoane nu are exact aceleași păreri despre ceea ce este corect, greșit, acceptabil și așa mai departe, deci ceea ce obțineți sunt două sisteme de judecată diferite care se ciocnesc – și două persoane care blochează claxonele și refuză să se întoarcă din modul în care văd o situație.

Antidotul la judecată este întotdeauna permisivitatea. Practicarea persmisivitatii înseamnă tot ceea ce intră în experiența ta este doar interesant. Te îndepărtezi de a eticheta orice drept bun sau rău – și asta include tu, partenerul și relația. Mai multe informatii despre acest instrument in clasa avansata de Fundatie Access Consciousness ….LINK

 

Noteaza diferența dintre aceste două răspunsuri la aceeași afirmație.

„Nu sunt la fel de fericit în relația noastră, cum am fost odată”.

„Ce? De ce? Ce vrei să spui? Oh, asta este groaznic. Crezi că este vina mea? Pentru că, dacă faci asta, te înșeli.”

Cu instrumentul Interesant Punct De Vedere: „Nu sunt la fel de fericit în relația noastră, cum am fost odată”.

„Oh, OK, este interesant. Să explorăm asta.”

În jurul celui de-al doilea răspuns există mult mai multă ușurință, spațiu și posibilitate. Este liber de judecată și asta te eliberează pentru a lua de fapt un moment pentru a inspira, expira, pentru a-ți curăța mintea și pentru a merge mai departe. Când vezi tot ceea ce intră în experiența ta ca fiind interesant, există atât de puțină tensiune și încordare în toate relațiile și interacțiunile tale.

5. Cum putem face din nou această relatie sa fie bucurie si „fun”?

Ah, îmi place această întrebare! Gândiți-vă de ce v-ați ales cand v-ati intalnit prima data? Ce v-a plăcut unul la celălalt și cum v-ați distrat împreună? Și când a fost ultima dată când te-ai distrat in acest fel (sau vreun fel de distracție?)

 

Sigur, dacă aveți copii sau alte angajamente, poate fi greu să vă acordați timp unii altora, dar este atât de vital să o faceți. Când rămânem blocați în rutinele noastre separate, săptămânile și lunile pot trece înainte de a-ți da seama că nu ai râs împreună în acel mod drăguț și bucuros, copilaros care se întâmplă doar atunci când cei doi sunteți conectați și în largul vostru.

 

Imediat ce ai șansa, întreabă-ți partenerul, ce distracție putem avea astăzi? Ce putem crea?

 

De asemenea, vă recomand să găsiți un lucru în fiecare zi pentru care sunteți recunoscători pentru cealaltă jumătate a dvs. și apoi spuneți-i! Așa că de multe ori ne luăm cu rutina si uitam sa ne mai apreciem, sa fim recunoscatori unul celuilalt, sa gasim complimente si blandete ai bunatate unul pentru celalalt, iar acest simplu act vă reamintește la amândoi cât de departe poate ajunge acceptarea și aprecierea.

 

Din punctul meu de vedere, o relație minunata este aceea în care recunoștința și per,misivitatea sunt o caracteristică a fiecărei zile – fiecare moment, de fapt. Este unul în care îți oferi reciproc libertatea de a-ți urma pasiunile. Este unul în care vă întrebați ce puteți crea împreună și ce contribuție puteți fi unul pentru celălalt. Este unul în care privești viitorul cu deschidere, emoție și curiozitate și spui: „Deci, ce urmează

Mihaela Luguzan

Author

Transformarea începe cu tine!

Transformarea începe cu tine!

Alătură-te comunității Mihaela Luguzan pentru a te ajuta în schimbările pe care urmărești să le faci la tine și în viața ta. Datele tale sunt mereu protejate și îți respectăm confidențialitatea.

Ești aproape gata! Verifică mailul și confirmă-ți adresa.

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie Articolul

Distribuie acest articol și cu prietenii tăi!