Urmărește-ne și pe:

Ce s-ar întâmpla dacă ai putea avea încredere în tine în orice fel și în orice situație?

Ce s-ar întâmpla dacă ți-ai îngăduit să știi ce știi și niciodată să nu te îndoiești că știi?

Cât de multă relaxare, ușurință și pace ar adăuga asta vieții tale? Ți se pare un ideal departe? Ceva ce ar fi aproape imposibil de realizat? Deși poate lua unele practici, este de fapt mai ușor decât te-ai putea gândi!

 

Mulți dintre noi credem că suntem fundamental defectați și ne-am născut fără capacitatea de a avea încredere în noi înșine, dar ne considerăm un sugar. Dacă ați fost vreodată în jurul unui nou-născut, ei au încredere în ei înșiși in totalitate pentru a ști ce au nevoie și pentru a-l cere. Ei niciodata nu ar considera până ce cresc, că judecatile cuiva despre „O, chiar nu ai nevoie să mănânci / să te miști / să fii mângâiată acum, ar fi altceva decât o nebunie! De asemenea, sugarii pot percepe si prelua energia altor oameni. Ați văzut vreodată un prunc cum interactioneaza cu cineva care pare a fi drăguț, dar este, de fapt,rau? Adesea își vor intoarce spatele sau vor arata foarte clar că nu vor ca acea persoană să ii țină sau să se apropie de ei! Ce se întâmplă?

 

Cum putem pleca de la cunoașterea a ceea ce este adevărat pentru noi, să ne îndoim de noi înșine și să ne închidem conștientizarea în favoarea punctelor de vedere ale altor oameni? Fie printr-un sentiment greșit de a fi un bun părinte, fie printr-o rautate sau pur și simplu de a nu fi dispuși să fie conștienți de copiii lor, cei mai mulți părinți încep să nege cunoștiența copilului la o vârstă fragedă, deoarece nu se încadrează în concluziile și deciziile părintelui despre ce este adevărat, posibil sau potrivit. A fi conștient și a spune ceea ce știi a fi adevărat, este adesea considerat nepoliticos. De exemplu, cei mai mulți părinți vor speria un copil care spune lucruri de genul: „Acea doamnă este grasă”, sau „Unchiul este rău”. Nu numai că li se spune copiilor că comportamentul lor este nepoliticos, dar mulți oameni le spun copiilor că greșesc. „Unchiul nu este rău, trebuie să fi făcut tu ceva rău” sau „Mătușa nu este beată, nu trebuie să spui niciodată minciuni de genul ăsta. Azi e bolnavă. ”

Un alt motiv pentru care majoritatea copiilor sunt învățați că nu pot știi că știu, este bazat pe ideea că doar adulții, profesorii și experții pot cunoaște „adevărul”. Ai avut vreodată experiența de a ști mai mult decât profesorul tău și de a vorbi pentru a-l corecta? Cât de bine a mers asta? Poate la fel de bine ca si cand ii pui întrebarea unei persoane aflate într-o poziție de autoritate? Există o minciună care a perpetuat în majoritatea culturilor că oricine este tânăr nu poate ști nimic de valoare. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Mulți oameni cred că singura „cunoaștere” valoroasă vine din studierea unui subiect. Cu alte cuvinte, este liniar. Cunoașterea reală este o capacitate înnăscută care nu are nicio legătură cu studierea a ceva extern pentru tine. Este o cunoaștere care depășește logica și ceea ce pare a fi doar conștient de ceea ce este. Cunoașterea nu are nicio legătură cu vârsta sau sexul sau cu alți markeri fizici. Un copil care nu a fost făcut greșit pentru cunoașterea sa poate fi mai conștient decât un adult care cu mult timp în urmă a decis că cunoașterea sa a fost defectuoasă. Prin „educarea” copiilor că nu pot ști ce știu, societatea este mai capabilă să îi controleze pe copii și, la rândul lor, si pe adulții care îi cresc. Fiind dispus să accesezi cunoasterea ta, poți avea din nou toată genialitatea și strălucirea care îți permit să fii incontrolabil de către alții!

 

Este posibil să vă întrebați: „Cum fac asta?” „Ce îmi va lua ca sa am acces la cunoasterea mea?” Întrebări grozave! Unul dintre primele lucruri de făcut este să recunoașteți că aveți capacitatea de a știi, chiar dacă a fost refuzată de alții. Gândiți-vă la o perioadă în care cunoașterea dvs. a fost activată. Poate că a știut să nu meargă pe o anumită stradă sau să ieși dintr-o autostradă fără niciun motiv anume, doar pentru a afla mai târziu că acolo a fost un accident. Cunoașterea noastră pare adesea irațională. Nu este atât de irațională, funcționează mult dincolo de raționalitate. Ați știut vreodată că cineva nu a fost cine părea să fie? Sau că a existat ceva „nu este corect” cu privire la o ofertă de muncă care părea să fie tot ceea ce îți doreai? Odată ce începeți să recunoașteți că puteți știi, sunteți pe drumul către a vă permite să fiți din ce în ce mai conștienți. Poate fi util să exersezi. Puteți trece prin ziua dvs. fiind conștient de ceea ce știți și / sau să vă puneți întrebări de genul:

Despre ce sunt eu conștient în această situație? \

Ce știu despre această persoană?

Dacă poți exersa fără să te judeci pe tine, ești pe drumul către a deveni din ce în ce mai conștient.

 

Pe măsură ce vă angajați în acest proces, este posibil să vă aflați în contradicție cu ceea ce spun alții despre o anumită persoană sau situație. Aceasta poate fi o provocare, dar recompensele de a rămâne fideli a ceea ce știi să fie adevărat sunt mari!

Ce se întâmplă dacă nu trebuie să te îndoiești niciodată de tine?

Cât de multă ușurință și libertate ar crea asta pentru tine și viața ta?

Ai avea incredere totala in tine!

Mihaela Luguzan

Author

Transformarea începe cu tine!

Transformarea începe cu tine!

Alătură-te comunității Mihaela Luguzan pentru a te ajuta în schimbările pe care urmărești să le faci la tine și în viața ta. Datele tale sunt mereu protejate și îți respectăm confidențialitatea.

Ești aproape gata! Verifică mailul și confirmă-ți adresa.

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie Articolul

Distribuie acest articol și cu prietenii tăi!